Dr. Cerar na srečanju SMC v Šentjurju: Smo na pravi poti

Danes je v Šentjurju potekalo srečanje članic in članov SMC. Predsednik stranke SMC dr. Miro Cerar je v nagovoru poudaril uspehe stranke v zadnjih dveh letih, predsednik Lokalnega odbora Šentjur Peter Jevšinek pa je predstavili pretekle aktivnosti odbora in prihodnje projekte. Zbrane so nagovorili tudi generalni sekretar SMC dr. Erik Kopač ter namestnik generalnega sekretarja Horst Hafner. Srečanja pa se je udeležil tudi minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek ter poslanci SMC.

Po besedah dr. Cerarja je bilo današnje srečanje namenjeno predvsem oceni dosedanjega dela, pogovorom o sodelovanju med lokalnim in državnim nivojem, kaj lahko SMC stori še več pri razvoju lokalne skupnosti. Ob tej priložnosti je predsednik poudaril odlične dosežke vlade, predvsem, da je vlada ustvarila stabilno politično in finančno okolje, ki je pripomoglo k izboljšanju slovenskega gospodarstva in posledično k znižanju stopnje brezposelnosti. Ta je namreč najnižja po novembru 2010, število registriranih brezposelnih pa je tako prvič po šestih letih upadlo pod 100.000. »To je pomembo, saj to pomeni, da ljudje predvsem mladi dobijo delo in da je država dejansko izplavala iz krize ter da gremo naprej,« je dejal dr. Cerar. V Evropi in v svetu smo prepoznani kot uspešna država, ki je na pravi poti. Vedno več je interesa, da se pride v Slovenijo z dobrimi investicijami. Tudi napori vlade v turizem so obrodili sadove. Leto 2015 je bilo namreč rekordno za slovenski turizem; tudi letos nam kaže dobro.

Srecanje SMC Sentjur 1 Cerar Jevsinek Pocivalsek

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek je ob tej priložnosti prav tako izpostavil odlične rezultate Slovenije. »Imamo že dve leti izjemno gospodarsko rast, skoraj tri odstotno, kar je nadpovprečno v EU,« je dejal, »tako imamo sedaj dobro priložnost, da skozi strukturne reforme, kot je zmanjševanje administrativnih ovir in pa tudi davčne reforme, omogočimo konkurenčne pogoje za naše izvozno usmerjeno gospodarstvo. Slovenija je tako v lanskem letu zabeležila 5,2-odstotno rast izvoza. Tudi današnji obiski uspešnih podjetij kažejo na to, da gospodarstvo v Sloveniji dobro okreva.

V lokalnem odboru so predstavili svoje pretekle aktivnosti in prihodnje projekte, ki so jih pripravili v sodelovanju s poslanko Državnega zbora Anito Koleša. Predsednik LO Jevšinek je izpostavil zaključek pomembnega projekta preplastitev cestnega odseka državne ceste Šentjur – Dole. Nato zagotovitev sredstev za projektno dokumentacijo navezovalne ceste Dramlje-Šentjur – t.i. šentjurske obvoznice, ki je bila umeščena v prostor leta 2011, saj so za to sedaj v letu 2016 in 2017 predvidena proračunska sredstva. Po uspešnih prizadevanjih lokalnega odbora na bi se do konca leta zaključila modernizacija ceste Planina – Sevnica. Prav tako naj bi se do konca leta dokončala cesta Loke – Ledinščica. Jevšinek je med drugimi izpostavil še projekt obsežnejše sanacije lokalne ceste na odseku Ponikva – Loče v skupni dolžini cca 5.5 km.

Jevšinek je še poudaril, da ima Lokalni odbor SMC Šentjur trde temelje in da se že aktivno pripravlja na lokalne in tudi državnozborske volitve. Prepričan je, da bodo z dobrim delom odlični rezultat 17-odstotkov na zadnjih lokalnih volitvah še povečali, saj je svetniška skupina SMC najbolj aktivna skupina v občinskem svetu; podali so namreč preko 120 pobud in vprašanj. Cilj pa je tudi, da tokrat dobijo županjo oziroma župana.

Srecanje SMC Sentjur 2 Jevsinek

Na srečanju so bili prisotni še člani in članice LO Celje, LO Spodnja Savinjska dolina, LO Laško, LO Mozirje in LO Šmarje pri Jelšah in LO Velenje.

Sicer pa sta predsednik vlade dr. Cerar in minister za gospodarstvo Počivalšek danes v Murski Soboti simbolično predala Expo paviljon mestni občini. Premier je dejal, da verjame, da se “bo ta lepa zgodba nadaljevala, in da gre paviljon v prave roke”. Minister Počivalšek pa je dodal, da je občina z dobrim načrtom in jasno strategijo dokazala, da zna “sodelovati, se povezovati tudi s sosednjimi občinami, zato da bi lahko s tem paviljonom čim bolje predstavljali celotno regijo”.

Pred tem sta se udeležila otvoritve proizvodnih prostorov podjetja Odela v Gornji Radgoni, prisoten je bil tudi poslanec mag. Aleksander Kavčič, ki je dejal, da ga zelo veseli, da bodo lastniki v prihodnjih dveh letih v to podjetje vložili več kot 24 milijonov evrov: “To pomeni, da bo tudi naša regija imela nekaj od tega, predvsem nove zaposlitve.”

Sledilo je še položitev temeljnega kamna podjetje Odelo v Preboldu in ogled družinskega podjetja Ema d.o.o. v Celju. Tekom dneva so bili prisotni tudi poslanci SMC mag. Aleksander Kavčič, Ivan Prelog in Janja Sluga.

Več o današnjem vladnem delovnem obisku lahko preberete v novici “Premier dr. Cerar in minister Počivalšek predala Expo paviljon v Murski Soboti: Ta lepa zgodba naj se nadaljuje.”