Dr. Cerar na 2. programski konferenci: Mirno in stabilno NAPREJ za Slovenijo!

Predsednik stranke dr. Miro Cerar je na 2.programski konferenci SMC v uvodnem nagovoru članicam in članom SMC poudaril, da cilj SMC ni biti zgolj vsakomur všečen, ampak vsak dan, vsak trenutek trdo delati za dobrobit Slovenije.

Geslo programske konference je Naprej!. Dr. Cerar je v svojem nagovoru izpostavil, da si želi, da bi v prihodnjih letih in dneh šli mirno in stabilno naprej, saj si sam osebno prizadeva za Slovenijo prihodnosti in ne preteklosti. Iskreno je povedal, da ga zabolijo številne medijske opazke o njem, a je članom zatrdil, da bo ostal tak kot je: preudaren, iskren in premišljen. Taka nova politika je namreč Sloveniji prinesla izjemne rezultate. Stabilizirali smo Slovenijo, kar je ključno, saj nihče ne more dobro delati v nestabilnem okolju, je poudaril dr. Cerar. Imamo 5,3% gospodarsko rast, beležimo 13% več neposrednih tujih investicij, imamo zgolj 87.655 brezposlenih, kar je najmanj po letu 2008. S trdim delom bomo nadaljevali še naprej, saj smo trdo delo obljubili našim volivcem, dodaja dr. Cerar.

Smo socialno liberalna stranka, kar dokazujemo z današnjo programsko konferenco, ko se osredotočamo na najbolj ranljive družbene skupine. SMC je stranka novih obrazov, nove energije, smo stranka za prihodnost Slovenije. Ne podpiramo podpihovanja, golega populizma ter sovražnega govora. Vodimo odgovorno in vključujočo politiko.

Dr. Cerar je zaključil: “SMC je dokazala, da zna in zmore. Slovenija zna in zmore, če le hoče in če le ne izključuje! Zato: mirno in stabilno naprej! Za Slovenijo!”