Dr. Brglez na Programski konferenci SMC: »Bogastvo projekta SMC smo ljudje«

Predsednik Državnega zbora dr. Milan Brglez je v svojem nagovoru udeležencem Programske konference poudaril, da ve, da je bila njegova odločitev, da se pridruži projektu SMC, prava. Dodal je, da danes stoji za tem, da je vstopil v politiko in da jo predrugači. Dela vse, kar je v njegovi moči, da bi bilo našim državljanom in našim državljankam bolje. Dela tako, kot je obljubil sebi in svoji družini. Dela po svoji vesti. Dela tako, kot meni, da je prav. In dela tako, da lahko vsakemu mirno, brez sramu ali strahu pogleda v oči.

Podpredsednik Stranke modernega centra dr. Milan Brglez je dodal: »Dve leti pozneje tako ne samo stojim, ampak živim projekt Stranke modernega centra. Ne glede na to, da javnomnenjske raziskave morda ne kažejo najbolje. Ne glede na to, da nas in mene včasih kritizirajo brez razloga in včasih z razlogom. In ne glede na to, da imamo včasih izjemno drugačne poglede na zadeve. Ne glede na vse našteto verjamem v projekt SMC, ker je postal del mene in sam del njega«.

Dr. Brglez je udeležencem Programske konference še položil na srce, da se moramo skupaj zavedati, da smo »bogastvo projekta SMC smo ljudje, ki v SMC delamo«. Iskreno se je vsem in vsakomur zahvalil za vso delo, saj »brez ljudi ne bi bilo SMC-ja, brez vsega dela in podpore, bi bilo tudi moje delo delo v prazno«.

Podpredsednik Stranke modernega centra dr. Milan Brglez je dodal: »SMC je od nastanka do danes previharila mnogo viharjev, mnogo bitk pa je še pred nami. Ne vdajmo se. Dajmo vse od sebe. Da se projekt SMC še okrepi. Vsepovsod, v vseh naših vaseh, naseljih in mestih. Bodimo povsod, predvsem pa bodimo bližnjemu človek. Socialno liberalno bistvo SMC je tudi to, da smo moderni in center. Moderni naj pomeni, da dopuščamo različnost; center pa, da iščemo tisto, kar nam je skupno. Za razliko od drugih strank ne iščemo razlik in razdvajanja, ampak v različnosti iščemo, delamo in se bojujemo za skupne projekte. In v tem je lepota in bistvo SMC. To kot SMC zmoremo in moramo«.