Dr. Brglez na pogovoru v Lenartu: Pri reševanju begunske krize moramo najti vzdržne in življenjske rešitve v soglasju z lokalno skupnostjo

V Lenartu je na pobudo Lokalnega odbora SMC Lenart s člani in zainteresirano javnostjo potekal pogovor o begunsko-migrantski tematiki. Osrednji gost podpredsednik stranke SMC in predsednik DZ dr. Milan Brglez je uvodoma dejal, da je treba razumeti strah ljudi in zato se je potrebno pogovoriti in izmenjati mnenja. Pri reševanju problematike je potrebno upoštevati ustavne in mednarodne zaveze ter zagotoviti civilizirano obravnavo za begunce in migrante. Dr. Brglez je poudaril, da je ključno sodelovanje vseh deležnikov z lokalno skupnostjo, da skušamo razložiti situacijo, da zaradi beguncev niso ogroženi in mi bomo poskrbeli, da tudi ne bodo, je zagotovil predsednik DZ. Država pa rabi soglasje lokalne skupnosti in sprejeti ustrezne zaščitne ukrepe, da je zadeva možna v lokalnem okolju. Zato moramo poiskati vzdržno in življenjsko rešitev, ki bo vključevala vse.

Na pogovoru sta sodelovala tudi poslanca Dušan Radič in Vesna Vervega, ki je poudarila, da je v prvem planu varnost lokalnega okolja in da zagotovimo solidarnost tistim, ki so v tem trenutku tega najbolj potrebni. Današnji dogodek je zelo pomemben, saj je ključno, da ljudje dobijo pojasnila in odgovore.

Dogodka so se med drugim udeležili predsednica LO Lenart Jožica Krajner, predsednica LO Murska Sobota Ksenija Flegar, predsednica LO Pesnica Slavica Klemenčič, podpredsednica LO Ormož Helena Srnec, svetnik Damir Orehovec iz LO Maribor in predstavniki LO Ljutomer, LO Gornja Radgona in LO Ptuj.