Dosežki kohezijske politike med 2007-2013: dan odprtih vrat 18.-19. septembra po različnih regijah

Evropski strukturni in investicijski skladi in Služba vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko pripravljata projekt odprtih vrat 18. in 19. septembra. “EU projekt, moj projekt” je namenjen predstavitvi dosežkov kohezijske politike v Sloveniji v obdobju med 2007 in 2013. Kje vse evropska kohezijska politika v Sloveniji pušča svoje sledi in rezultate, boste lahko odkrivali v petek in soboto, 18. in 19. septembra 2015, po celi Sloveniji.

“V Sloveniji ni občine, kjer ne bi bil s pomočjo EU sredstev sofinanciran vsaj en projekt. Skupaj smo jih od leta 2007 izpeljali več kot 5000, k čemur ste prispevali tudi vi in vaši sodelavci. S pozitivnimi učinki in rezultati evropske kohezijske politike v Sloveniji v obdobju 2007–2013 želimo seznaniti tudi širšo javnost, zato 18. in 19. septembra 2015 pripravljamo dneve odprtih vrat projektov z naslovom EU projekt, moj projekt. Morda ste med 65 000 ljudmi, ki imajo s pomočjo evropske kohezijske politike dostop do širokopasovnega interneta ali pa med 300 000, ki imajo boljšo in varnejšo oskrbo s pitno vodo. Morda je vaša pot v službo krajša zaradi novozgrajenih železniških tirov, cest in avtocestnih odsekov ali pa varnejša zaradi novih kolesarskih povezav. Morda ima vaš prijatelj službo zaradi več kot 30 000 novo ustvarjenih delovnih mest ali pa je sodeloval v enem od 800 raziskovalnih projektov.”

Kje vse evropska kohezijska politika v Sloveniji pušča svoje sledi/rezultate/odtise, boste lahko odkrivali v petek in soboto, 18. in 19. septembra 2015, po celi Sloveniji.

Sodelovati bo mogoče na večih dogodkih, preko katerih se bodo predstavili izbrani projekti po celi Sloveniji in s tem konkretni učinki na izboljšanje kakovosti življenja ljudi ter tudi možnosti, ki jih evropska kohezijska politika prinaša za prihodnost. Vsi dogodki, ki jih Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko pripravlja v sodelovanju z izvajalci projektov, so brezplačni, podrobnosti o programih, projektih, lokacijah in drugih aktivnostih bodo na voljo na spletni strani www.eu-skladi.si v začetku septembra.

TUKAJ lahko preverite dogodke, programe in vse o morebitnih prijavah.

kohezijski_e-koticek_avgust2015