Dosežen pomemben mejnik v prizadevanjih za odprt in nevtralen internet

Na kongresu Alde, ki je med 19. in 21. novembrom 2015 potekal v Budimpešti, smo delegati SMC zopet jasno podprli odprtost in nevtralnost interneta, kar je osnovni pogoj za njegov nadaljnji razvoj in rast.

Kljub telekomunikacijskemu zakonodajnemu svežnju, ki je resno posegel v nevtralnost interneta in je bil v Evropskem parlamentu potrjen 27. 10. 2015, se naša prizadevanja za odprt in nevtralen internet nadaljujejo. V sklopu resolucije Reclaiming Liberalism: A liberal response to digitalisation smo člani evropskega združenja Alde jasno podprli resolucijo, ki internet vrača ljudem.

Stališča SMC, katerega člani smo aktivno sodelovali pri pripravi zgoraj omenjene resolucije, so jasna. Storili bomo vse, kar je v naši moči, da v razpoložljivih ekonomskih okvirih našim državljanom zagotovimo konkurenčen, hiter in odprt internet, tako na urbanih kot ruralnih področji. Vse to v skladu z določili spoštovanja internetne nevtralnosti in v prid nadaljnjemu razvoju informacijsko komunikacijskih tehnologij in informacijske družbe na sploh.

Resolution: Reclaiming Liberalism: A liberal response to digitalisation:

”The EU and governments to promote a competitively priced, fast and open internet in urban and also rural areas in accordance with strict net neutrality definitions in order to take full advantage of the potential of ICT, promote innovation and economic productivity.”

DSC07590 (Large) tim