Dobrodelna akcija Koraki za korakce v Kungoti, poslanka Vervega poudarila pomen dobrodelnosti

V Kungoti je v soboti potekala dobrodelna akcija s pohodom »Koraki za korakce«. Sredstva so se zbirala za gibalnico v osnovni šoli Kungota. Dobrodelna prireditev s pohodom, na kateri je bila prisotna poslanka Vesna Vervega in državni sekretar Andrej Špenga z družino, je ob lepem vremenu privabila okoli veliko množico tako staršev kot otrok. V nagovoru je poslanka Vervega poudarila pomen dobrodelnosti in predvsem druženja ter skrb in sočutje, da pomagamo drug drugemu.

kungota

“Sodelovanje na prireditvi je osebno poseben čar, da lahko po svojih močeh pomagam pomoči potrebnim otrokom,” je še poudarila. Organizatorji dogodka, vodja Andreja Kračun z možem Davorinom, Vesna Kobale ter ravnateljica šole Lidija Pulko in vsi ostali, so se vljudno zahvalili vsem obiskovalcem prireditve, njihovo donatorstvo z nakupom majic na pohodu in obljubile še veliko podobnih akcij.

kungota2

Zelo lepo je bilo videti pohodnike ob poti, z nasmeški na obrazih in ob mislih za pomoč otrokom. Vila se je dolga kolona, pod spremstvom policije, mestnega redarstva ter prostovoljk in prostovoljcev, kateri so odlično poskrbeli za varnost vseh udeležencev. Na zaključku pohoda je vse udeležence čakala osvežilna pijača in prigrizek. Odlična organizacija, veliko dobre volje udeležencev in predvsem namen je več kot presegel pričakovanja. Želimo si še veliko takšnih in podobnih prireditev in vse čestitke tako organizatorju kot udeležencem.

20160521_112215