Vodja poslanske skupine SMC dr. Kustec Lipicer o odločitvi Ustavnega sodišča: institut referenduma je svetinja demokracije

Vodja poslanske skupine SMC dr. Simona Kustec Lipicer se je odzvala na odločitev Ustavnega sodišča, ki je danes pritrdilo drzni in tehtni potezi predsednika Državnega zbora dr. Milana Brgleza, da zaščiti nedavne poskuse zlorab referenduma za doseganje ozkih lastnih interesov. Ustavno sodišče je namreč danes odločilo, da zavrže ustavno pritožbo delavcev migrantov iz Apač zoper odločitev predsednika Državnega zbora dr. Milana Brgleza.

Vodja poslanske skupine SMC dr. Simona Kustec Lipicer je ob tem spomnila, da je institut referenduma ena od svetinj demokracije, s katero je potrebno ravnati skrajno občutljivo in odgovorno.

Vodja poslanske skupine SMC dr. Simona Kustec Lipicer verjame, da se morajo vsa morebitna nesoglasja med vpletenimi reševati s spoštljivim dialogom; pa naj si gre za delavce migrante ali za katerekoli druge posameznike ali skupine, ki si želijo vstopati v demokratičen dialog z državo.