Delovna konferenca z lokalno mrežo stranke SMC, dr. Cerar: Brez občutka, da smo zgodba za celotno družbo, ne moremo biti uspešni

»Zelo vas potrebujemo, če vi vzdržite, bomo tudi vsi mi že v tem mandatu veliko naredili,« je dejal v pozdravnem nagovoru strankarskim kolegicam in kolegom iz lokalnih odborov iz vse Slovenije predsednik SMC dr. Miro Cerar. »Brez lokalnih odborov, brez ljudi v občinah in brez občutka, da smo zgodba za celotno družbo, ne moremo biti uspešni,« je poudaril in predsednikom strankinih lokalnih odborov izrekel priznanje za ves napor, ki ga vlagajo v oblikovanje lokalne mreže.

SMC je fenomen, ki se gradi dobro leto, in čeprav ne dobimo takoj zunanjega priznanja, ne smemo obupati. Sam nikoli ne pomislim, da bi šel nazaj in ni mi žal, da sem tukaj z vami, « je povedal predsednik stranke danes na delovni konferenci strankine lokalne mreže.

slikakonf

Premier in predsednik stranke je spregovoril tudi o nekaterih aktualnih temah, o begunski in migrantski krizi ter odmevnejših medijskih vsebinah, med drugim tudi o kadrovskih potezah vlade.

Prvič po lokalnih volitvah oktobra lani so se na posvetu zbrali predsedniki vseh lokalnih odborov SMC s poslankami in poslanci, vodstvom stranke in nekaterimi ministri, skupno je navzočih okrog 100 udeležencev.

Dopoldne so predsedniki lokalnih odborov po regijskih omizjih predstavljali primere dobrih praks v prvem letu svojega delovanja in določili najpomembnejše projekte oziroma probleme v svojih okoljih. V drugem delu na panelni razpravi pa so regijski koordinatorji predstavili, katere skupne vsebine in oblike dela so po posameznih regijah prepoznali kot tiste, kjer se lahko odbori aktivneje vključijo in pri katerih lahko odbori skupaj iščejo najboljše rešitve.

slikaokonf

Popoldne se bodo delovni konferenci pridružili nekatere ministrice in ministri, ki bodo po vsebinskih omizjih predstavljali projekte, ki jih nameravajo izpeljati, o delu sekretariata in programskih odborov pa bosta predstavnike lokalnih odborov seznanila predsednik Programske konference dr. Aleksander Kešeljević in generalni sekretar stranke dr. Erik Kopač. O dogovorjenih projektih in načinu dela s konference bodo lokalni predstavniki obvestili svoje odbore na zborih članstva ali na sestankih odborov.

Namestnik generalnega sekretarja stranke Horst Hafner, ki vodi organizacijo strankine lokalne mreže in največ časa preživi na terenu pri lokalnih odborih, pa je v svojem nagovoru zbranim dejal: »Uspeli bomo zato, ker je vaša vizija prepoznavna in iskrena.« Članicam in članom je predstavil prvo številko internega časopisa z imenom Naša sredina, ki so jo pripravili na stranki in jo bodo odslej prejemali člani in naročniki.

Ob robu delovne konference se je na izredni seji sestal Izvršni odbor stranke in sprejel sklep, da se bo stranka prijavila kot samostojni organizator referendumske kampanje o noveli zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih. Izvršni odbor stranke bo v ponedeljek, 9. novembra, na redni seji oblikoval referendumski štab in takoj začel z referendumskimi aktivnostmi. »Stranka SMC gre v samostojno referendumsko kampanjo, se pa bo usklajevala z ostalimi organizatorji kampanje in strankami, ki bodo novelo zakona podprle,« je pojasnil dr. Kopač v izjavi medijem.

Delovna konferenca se bo zaključila z nagovorom predsednika stranke dr. Mira Cerarja in nagovorom generalnega sekretarja stranke dr. Erika Kopača