Delegacija SMC pod vodstvom podpredsednice SMC dr. Kustec Lipicer na kongresu ALDE v Varšavi

Vodja poslanske skupine SMC Simona Kustec Lipicer, poslanec Mitja Horvat in vodja mednarodne pisarne SMC Gašper Koprivšek se bodo jutri v Varšavi udeležili kongresa stranke ALDE. Predsednik vlade dr. Miro Cerar bo kongres pozdravil z video nagovorom.

Na kongresu bo potrjena volilna reforma, po kateri bo imela SMC v Svetu stranke 5 delegatov in na kongresu 21, s čimer bo postala ena izmed nominalno najmočnejših strank znotraj ALDE.

Skupina socialno-liberalnih strank, v katero spada tudi SMC, bo na kongresu predlagala resolucijo o krožnem gospodarstvu.

Letos spomladi je ALDE ustanovila t.i. European Women’s Academy (Evropska ženska akademija), katere cilj je uspešen razvoj delovanja žensk v politiki. SMC želi pri tem projektu sodelovati aktivno, zato bo imela vodja naše delegacije Simona Kustec Lipicer več dvostranskih pogovorov na to temo.

Velik dosežek za SMC je, da bo za novega zakladnika stranke ALDE izvoljen Gašper Koprivšek, vodja strankine mednarodne pisarne.

SMC bo po novem znotraj stranke ALDE po volilni moči ena izmed najmočnejših strank; dejstva, da imamo enega izmed sedmih liberalnih predsednikov vlade v Evropi ter eno izmed petih liberalnih komisark in da je bila SMC zaupana organizacija Sveta stranke ALDE v juniju prihodnje leto v Ljubljani, kaže na nesporen ugled SMC in Slovenije v evropskem političnem prostoru.