Danes stojimo kot trden steber liberalnega centra

4. KONGRES stranke SMC, Celje, 16. september 2021

Kongres stranke SMC pa je pokazal in dokazal, kako močan utrip je v SMC in skupaj z novimi okrepitvami bomo prihodnje leto igrali glavno vlogo na parlamentarnih volitvah. Predsedniku je bil podeljen mandat, da zaključi pogovore s številnimi partnerji in da v naslednjem koraku pogovore pripelje do končnega dogovora. Ambicija je združiti in povezati vse, ki navkljub razlikam svoj pogled usmerjajo v prihodnost. V tisto, kar nam je skupno. V tisto, na čemer lahko gradimo razvoj za vse regije naše države.

Na 4. Kongresu stranke SMC je predsednik Zdravko Počivalšek ocenil, da je za nami  burno leto, pred nami pa predvsem veliko dela. Stranka SMC je bila motor oblikovanja nove vlade. To vlado pa je takrat pričakal eden najtežjih izzivov naše generacije, epidemija. Namesto sodelovanje pri boju proti pandemiji so našo vlado hromili pri vseh aktivnostih za zajezitev posledic. Kar je SMC postavilo pred velike preizkušnje. ‘’V tem boju smo krvaveli, a na koncu preživeli. Ne samo preživeli, na tej poti smo se prečistili in še bolj strnili svoje vrste. Danes stojimo kot trden steber liberalnega centra’’, je še ocenil Počivalšek. Gospodarstveniki, župani in delovni ljudje v javnem sektorju so v SMC prepoznali centralno točko. Najpomembnejšo točko, ki lahko na prihodnjih volitvah odloči o smeri družbenega in gospodarskega razvoja Slovenije.

PROGRAMSKA IZHODIŠČA 4. KONGRESA STRANKE MODERNEGA CENTRA  – Slovenija 2030:

  • Zeleni in digitalni prehod gospodarstva, družbe in države
  • Nadaljevanje debirokratizacije
  • Razvoj za vse regije
  • Stanovanjska politika
  • Celovita demografska politika
  • Potencial logistike, medicinske konoplje in slovenskega lesa

Poleg programskih prioritet stranke je bil sprejet tudi manifest v katerem smo jasno zapisali, da Stranka modernega centra za prihodnje parlamentarne volitve preko združevanja in povezovanja liberalnega centra oblikuje politični odgovor na poglede tistih, ki želijo svojo pozornost nameniti prihodnjim desetletjem in ne preteklosti.

Vključuje tudi štiri poglavitne točke:

  • Politika sodelovanja, povezovanja in vključevanja
  • SMC politični partner gospodarstva za odgovoren gospodarski in družbeni razvoj
  • Prenos gospodarske mentalitete v druge sisteme družbe
  • Slovenski način življenja in razvoj za vse regije

Stranko v prihodnosti čakajo trije ključni koraki: združevanje, povezovanje in sodelovanje. SMC bo tako vodila politiko odgovornega in zelenega gospodarskega razvoja, ki je temelj za pravičen družbeni razvoj in ohranjanje socialne stabilnosti ter visokega standarda življenja. Ne levo, ne desno, ne nazaj, ampak naprej postaja eno ključnih vodil stranke SMC.