Člani LO Dravograd predali v uporabo že drugi avtomatski defibrilator

Člani LO SMC Dravograd so v petek, 20. 11. 2015, v naselju Robindvor – Dravograd predali v uporabo že drugi avtomatski defibrilator v ogrevani AED omarici. Lokalni odbor je kot organizator humanitarne akcije, v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Dravograd in Območnim združenjem Rdečega križa Dravograd ter donatorji, ponovno zbral dovolj finančnih sredstev za nakup te dragocene naprave, ki rešuje človeška življenja.

Dogodek je povezovala sekretarka LO SMC Dravograd, Maja Praper, ki je povedala, da je njihov cilj zagotoviti čim več defibrilatorjev na javno dostopnih mestih v obcini ter da bodo s tem dali možnost in priložnost rešiti čim več življenj. Udeležence svečanega dogodka je nagovoril predsednik LO SMC Dravograd Zvone Burja, ki se je iskreno zahvalil vsem donatorjem za njihovo nesebično pomoč. Med drugim je še povedal, da bodo člani SMC Dravograd tudi v prihodnje izvajali tovrstne humanitarne aktivnosti in tako napovedal, da je v teku že tretja humanitarna akcija zbiranja sredstev za nakup defibrilatorja za naselje Vič: ”Pozivam vas, da sledite našim prizadevanjem in nam tudi v prihodnje priskočite na pomoč”.

Predsednik LO SMC Dravograd je svoj govor zaključil z sloganom, ki ga LO SMC Dravograd uporablja kot rdečo nit pri svojih humanitarnih aktivnostih in sicer: ””Živeti je pravica, reševati življenja pa dolžnost”. Svečanega dogodka predaje defibrilatorja se je udeležil tudi predstavnik Sekretariata SMC, Jure Vozelj, ki izjemno pozdravlja tovrstno prizadevanje LO SMC Dravograd.
Po kulturnem programu je sledila peka kostanjev in pokušina domačih dobrot.