Evropska komisarka Bulc: Slovenija je na področju prometne infrastrukture počrpala 99% razpoložljivih nepovratnih finančnih sredstev EU

Danes se je v Državnem zboru mudila Evropska komisarka Violeta Bulc, ki je v izjavi za medije poudarila, da je poslankam in poslancem podala pozitivno oceno Republiki Sloveniji o črpanju nepovratnih evropskih sredstev. Posebej je izpostavila, da je Republika Slovenija na področju prometne infrastrukture počrpala že 99% razpoložljivih nepovratnih finančnih sredstev. Zadnja priložnost za črpanje bo že konec letošnjega leta.

 

Komisarka Violeta Bulc je povedala tudi, da so v okviru seje Odbora za zadeve EU in Odbora za zunanjo politiko razpravljali tudi o finančnem stanju Republike Slovenije, kjer komisarka ugotavlja, da je Republika Slovenija dokazala, da je možno v kratkem času vzpostaviti mehanizme za stabilno finančno situacijo. Razveseljujoč podatek je, izpostavlja komisarka, da je Republika Slovenija, poleg Irske in Cipra, med tistimi državami, ki je bila v zadnjem obdobju ocenjevalnem obdobju ocenjena izredno pozitivno.

A Bulčeva opozarja, da to ne pomeni, da izzivov ni. Tudi Evropska Unija se sooča z izzivi kot so migracije, grška kriza, Brexit. Ob tem v Evropski Komisiji ugotavljajo, da so njihovi cilji za prihodnost jasni in zato verjame, da bo EU tudi zaradi teh izzivov še močnejša in bolj učinkovita. To je pravzaprav kar nujno, doda Bulčeva, saj statistike kažejo na pešanje globalne konkurenčnosti. Bulčeva poudarja, da če se bomo vsi skupaj držali desetih zastavljenih ciljev in prioritet Evropske Komisije, da bomo gotovo uspeli Evropsko Unijo popeljati v dinamično, rastočo, socialno in gospodarsko napredno družbo.

Predsednik Državnega zbora dr. Milan Brglez je ob tem izrazil pričakovanje, da bo Evropska Komisija skupaj z Evropsko komisarko Violeto Bulc poskrbela za to, da bo Evropska Unija še močnejša in da bo skrbela za interese vseh držav.