Bodoča poslanka Vlasta Počkaj prvič na seji poslanske skupine

Na ponedeljkovi seji poslanske skupine se je poslancem prvič pridružila bodoča poslanka Vlasta Počkaj, ki je po poklicu zdravnica in prihaja iz Kozine. Bodoča poslanka je kandidirala v volilni enoti Postojna. Najbolj se namerava angažirati na področju zdravstva in sociale. Prepričana je, da se da sedanje stanje splošnega nezadovoljstva bolnikov in prizadetih spremeniti na bolje. V poslanskih klopeh bo nadomestila Lilijano Kozlovič, ki bo na predlog predsednika vlade dr. Mira Cerarja zasedla mesto generalne sekretarke vlade.  Poslanski skupini SMC pa se bo kmalu pridružila tudi Koprčanka Teja Ljubič, ki bo nadomestila kolego Tilna Božiča.

Vlasta Počkaj je maturirala v Kopru in diplomirala na Medicinski fakulteti Univerze v Trstu, specializacijo splošne medicine je opravila na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Zaposlena je bila v Obalnem zdravstvenem domu v Kopru in Kraškem zdravstvenem domu v Postojni, kjer je bila zdravnica v splošni ambulanti.  V Zdravstvenem domu v Sežani je bila dvakrat zapored po štiri leta direktorica zavoda, na Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije v Kopru pa je bila vodja oddelka nadzornih zdravnikov.

Za kandidaturo se je odločila, da s svojimi dolgoletnimi izkušnjami pri delu z ljudmi pomaga pri iskanju najboljše rešitve izhoda iz trenutnega stanja, kjer vladata prevelika razslojenost med prebivalstvom in nezadovoljstvo.

Gospa Počkaj je družbeno aktivna, bila je občinska svetnica v občini Hrpelje Kozina in članica sveta OŠ  Dragomirja Benčiča Brkina v Hrpeljah. Aktivno je vključena v delovanje Rdečega križa pri usposabljanju ekip prve pomoči, sodeluje pri programih zdravega načina življenja, preventivnih programih in v društvu koronarnih bolnikov.

Teja Ljubič, rojena 31.12.1987 v Kopru, je po zaključeni srednji šoli študij nadaljevala na Evropski pravni fakulteti v Novi Gorici, kjer je leta 2010 diplomirala (1. bolonjska stopnja) in leta 2012 magistrirala (2. bolonjska stopnja). Zadnji dve leti je zaposlena kot odvetniška pripravnica, pred tem pa je bila leto dni pripravnica v notariatu.