Akademija SMC

Izobraževanja in usposabljanja prve generacije novih politikov

iztok-stefanic-042a

Iztok Štefanič, vodja sekretariata in usposabljanja na Akademiji SMC

Stranka modernega centra je mlada in hitro rastoča organizacija, ki se v slovenskem političnem prostoru uveljavlja skozi svoje članice in člane, svetnike in svetnice v občinskih in mestnih svetih, podžupanje in podžupane (v prihodnosti tudi županje in župane), poslanke in poslance, ministrice in ministre ter druge sodelavke in sodelavce ter prostovoljke in prostovoljce na vseh ravneh delovanja. Članice in člani stranke imajo pravico pa tudi dolžnost, da se dodatno izobražujejo in usposabljajo ter s tem pridobivajo znanja in veščine, ki prispevajo k boljšemu delovanju stranke in k učinkovitejšemu in uspešnejšemu opravljanju funkcij ter zadolžitev v sklopu stranke, države in družbe.

Akademija SMC, program političnega izobraževanja in usposabljanja, predstavlja proces, s katerim bo Stranka modernega centra skrbela za kontinuiran in dinamičen razvoj stranke na področju opolnomočenja in vključevanja članstva. Pri razvoju vsebin in metodologije vključujemo izkušnje in pristope uspešnih sodobnih liberalnih strank, projekt pa temelji na aktivnem sodelovanju sodelavk in sodelavcev sekretariata SMC in širšega članstva stranke.

Akademija SMC bo predstavljala tudi okolje, v katerem se članice in člani oblikujejo, usmerjajo in usposabljajo za nove generacije politikov na lokalni, državni in mednarodni ravni, da bodo pripravljeni na izzive, s katerimi se bo SMC srečevala v procesu svojega političnega razvoja kot sodobna socialno-liberalna stranka.

Le s skupnim in usklajenim delovanjem bomo pripravljeni na izzive prihodnosti in le tako bomo še naprej ostali vodilni.

Naša vizija je omogočiti dodatni razvoj za visokomotivirane, usposobljene in kompetentne posameznice in posameznike, ki bodo v javnosti suvereno predstavljali vrednote in vizijo Stranke modernega centra. Z dinamičnim procesom izobraževanja in usposabljanja ter prek nenehne komunikacije želimo ustvariti politične voditelje prihodnosti, ki bodo opremljeni z vsemi programsko-ideološkimi znanji in tehničnimi veščinami za uspešno delovanje na sodobnem političnem parketu. V tem procesu bomo utrdili pripadnost članstva vrednotam in programu SMC, vzpostavili vezi, odkrivali in prepoznavali potenciale med članstvom ter ljudi motivirali za aktivno sodelovanje v stranki in učenje novih veščin.

Uspeh izobraževanja in usposabljanja bo odvisen od dela in prizadevanja vseh akterjev – udeležencev, trenerjev in vodstva stranke. Le s skupnim in usklajenim delovanjem bomo pripravljeni na izzive prihodnosti in le tako bomo še naprej ostali vodilni.

 

smc-akademija1a

SMC_akademija-foto-uros hocevar20160618_03