7. strokovno srečanju ravnateljic in ravnateljev vzgojno-izobraževalnih zavodov

Na 7. strokovnem srečanju ravnateljic in ravnateljev vzgojno-izobraževalnih zavodov, ki ga organizira Zavod RS za šolstvo in je potekalo med 23. in 25. avgustom na Brdu pri Kranju, je bila predstavljena razširjena in prenovljena publikacija »Šolsko leto 2021/2022 v Republiki Sloveniji v razmerah, povezanih s covidom-19«.

V njej so upoštevane preizkušene organizacijsko izvedbene oblike iz predhodnega šolskega leta ter upoštevana priporočila Zavoda RS za šolstvo, Ministrstva za izobraževanje znanost in šport ter Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Izhodišča za izvedbene modele so bila usklajevana tudi s predstavniki ravnateljev vrtcev in šol.
Prof. dr. Simona Kustec je zaradi bolniške odsotnosti na ravnatelje naslovila pismo, ki je bilo prebrano na srečanju in ga v celoti objavljamo:
https://www.gov.si/novice/2021-08-23-pisni-nagovor-prof-dr-simone-kustec-na-srecanju-ravnateljic-in-ravnateljev/
Ob robu srečanja je potekala novinarska konferenca, na kateri sta sodelovala državni sekretar Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport Damir Orehovec in direktor ZRSŠ dr. Vinko Logaj. Oba sta poudarila, da bomo šolsko leto pričeli v šoli, po modelu B. Prizadevali si bomo, da bi tako ostalo tudi vse šolsko leto.
»Pedagoška stroka je pripravljena na novo šolsko leto. Izkušnje iz minulega šolskega leta pa so bile podlaga za pripravo nove publikacije, v kateri so opisani modeli in priporočila za šolsko leto 2021/2022«, je dejal državni sekretar Orehovec.