Minister Gašperšič v Mariboru podpisal sporazum za sofinanciranje izgradnje pomembnih cestnih projektov

V prostorih Mestne hiše Rotovž v Mariboru sta danes minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič in župan MOM podpisala sporazum o sofinanciranju projekta za podaljšanje Ceste proletarskih brigad oz. t.i. ”limbuško obvoznico”. Projekt znaša skoraj 18 milijonov evrov, pri čemer bo direkcija za infrastrukturo zagotovila 7,9 milijona, preostanek financiranja pa bo zagotovila Mestna občina Maribor. Podpisu pogodbe sta prisostvovala poslanca Branislav Rajić in Ivan Prelog.

Investicija obsega novo povezovalno dvopasovno cesto od krožnega križišča pri Qlandiji do priključka državne ceste Maribor-Ruše. Načrtovano je tudi preoblikovanje dvopasovnega krožnega križišča pri Qlandiji v turbo krožno križišče. V kolikor ne bo zapletov pri reševanju zemljišč, bi lahko že letos pridobili gradbeno dovoljenje ter v drugem letu pričeli z gradnjo.

Minister dr. Gašperšič se je zahvalil tudi poslancem SMC za posredovane pobude ter trud pri reševanju problematike, saj gre nenazadnje za pomemben projekt, ki bo razbremenil ceste, naselja, ki se navezujejo na te del obvoznice.

Da se stvari odvijajo v pravo smer, ocenjujeta tudi poslanca SMC Prelog in Rajić. Poslanec Ivan Prelog je ob tem dejal, da nas ”veseli, da prihaja do pozitivnega premika v smislu konstruktivnega sodelovanja Vlade RS in ministrstev z Mariborom ter da se obljube Vlade RS ob obisku v Podravju uresničujejo”. Temu pritrjuje tudi poslanec Rajić, ki meni, ”da je opazen velik napredek na štirih najbolj problematičnih prometnih točkah v Mariboru, in, kot kaže, južna obvoznica, podaljšanje Ceste proletarskih brigad, gradnja podvoza na Ljubljanski cesti ter sanacija križišča in vozišča Tržaška cesta – Proletarskih brigad in Ptujske ceste prehajajo iz stanja želja v realnost”.