Ksenija Korenjak Kramar za TV SLO: Investicija Magne je priložnost gospodarskega preporoda Maribora

Poslanka SMC Ksenija Korenjak Kramar je v pogovoru za mariborski studio nacionalne televizije povedala, da je bilo potrebno investicijo podjetja Magna v občini Hoče Slivnica kar nekaj časa obdržati kot skrivnost, ker je morala Slovenija in vsi, ki so bili soudeleženi pri pripravi projekta, počakati na pravi trenutek, da so lahko javno razkrili ime investitorja. “Maribor je dobil priložnost gospodarskega preporoda in novega zagona,” je še dejala poslanka o Magnini investiciji v nov obrat, ki bo samo v prvi fazi prinesel 400 novih delovnih mest, v celoti pa več kot 3000.

Poslanka Korenjak Kramarje poudarila, da nov ličarski obrat prinaša priložnost za tiste, ki se šolajo, in za že izučene delavce, ki bodo dobili zaposlitev. Pojasnila je, kako se je v poslanski skupini SMC že leta 2015 izoblikovala pobuda za pripravo pogojev, ki bi omogočili veliko industrijsko cono v bližini Maribora. Skupaj s poslanskim kolegom Ivanom Prelogom sta spodbujala proces, v katerem so sodelovali lokalni odbor SMC Maribor, predsednik vlade dr. Cerar, gospodarski minister Zdravko Počivalšek in lokalna skupnost. Sodelovanje vseh in enotna podpora ideji, da gre za logistično in geostrateško odlično lokacijo, ker je v bližini letališče in dostop do avtocestnega omrežja in za dovolj veliko območje, je pripeljalo do uresničitve in investicije Magne.

Poslanka je prepričana, da bodo pravočasno pridobili gradbeno dovoljenje, da se bo gradnja ličarskega obrata lahko začela sredi leta. Prav tako je prepričana, da bodo dogovori s kmeti o odkupu zemljišč uspešni, ker potekajo dobro, prav tako potekajo vse priprave pospešeno v najkrajših zakonsko določenih rokih.

Povezava do VIDEO prispevka na RTVS