Lokalni odbor Dravograd predal v uporabo sedmi defibrilator in tako sklenil humanitarno akcijo zbiranja sredstev za te naprave

Člani LO SMC Dravograd so včeraj, v petek, 2. decembra 2016, predali v uporabo že sedmi avtomatski defibrilator v ogrevani AED omarici v Krajevni skupnosti Dravograd in s tem sklenili humanitarno akcijo zbiranja sredstev za nakup teh življenjsko pomembnih naprav. V obdobju od septembra 2015 in vse do danes je Lokalni odbor SMC Dravograd v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Dravograd in Območnim združenjem Rdečega križa Dravograd ter donatorji zbral finančna sredstva za nakup sedmih avtomatskih defibrilatorjev, ki so nameščeni na različnih lokacijah Dravograda. Zadnji, sedmi, defibrilator so namestili pred poslovnim centrom Meža.

Ob koncu humanitarne akcije se je predsednik LO SMC Dravograd Zvone Burja zahvalil za podporo in odlično sodelovanje. ”Hvala vsem, ki ste kakorkoli sodelovali in pripomogli, da stojimo danes tukaj ob zaključku naše akcije. Tudi z vašo pomočjo nam je uspelo dokazati, da lahko politična stranka, lokalna skupnost, humanitarna organizacija in širša javnost odlično sodelujejo. Iskreno si želimo, da bi lahko ta model odličnega sodelovanja prenesli v vsakodnevni utrip aktivnosti v naši občini. S skupnimi močmi, brez ločevanja na naše in vaše, lahko podremo okope, ki jih nekateri gradijo in skupaj pišemo lepšo ter boljšo prihodnost občine Dravograd” je še povedal Burja.

Javna zahvala za sodelovanje gre:

– Krajevni skupnosti Dravograd, članom in terenskim odborom

– Območnem združenju RK Dravograd

– Donatorjem

– Sokrajanom ter sokrajankam občine Dravograd

– Članom LO SMC Dravograd

– Godbi na pihala Ojstrica

– Javnemu zavodu Dravit

– KTV Dravograd