Poslanec Dušan Radič na slavnostni prireditvi ob 40. obletnici ZKD Lendava

Poslanec Dušan Radič se je v soboto v Lendavi udeležil slavnostne prireditve ob 40. obletnici Zveze kulturnih društev (ZKD) Lendava. V ZKD je 66 kulturnih društev različnih kultur in narodnosti slovesnke, madžarske, romske, srbske, hrvaške  ki delujejo na področju pevske, plesne, likovne in literarne umetnosti ter ročna dela  območju sedmih občin. Na prireditvi so posebej pozdravili tudi predsednika lokalnega odbora SMC Lendava in občinskega svetnika Jožefa Gerenčera ter občinsko svetnico Gabrielo Sobočan.

Vodja območne izpostave JSKD Lendava Janja Magdič je ZKD Lendava in sedanji predsednici  Danijeli Hozjan prenesla čestitko mag. Igorja Teršarja direktorja JSKD Ljubljana: »spoštovanje različnih kultur tukaj v Lendavi je lahko vzor širši mednarodni skupnosti.« je povedala.

Jože Osterman je predsednici izročil priznanje za dosedanje delo. »lendavska zveza je ena najbolj uspešnih, saj povezuje slovenska in madžarska društva v vrtinec narodov. Gre za majhno občino z izjemno kulturno dejavnostjo, kar je zasluga pridnih in dobrih ljudi.«

Občina Lendava je prav tako kandidatka za evropsko prestolnico kulture 2025.

Na prireditvi so prav posebej pozdravili tudi predsednika lokalnega odbora SMC Lendava in občinskega svetnika Jožefa Gerenčera ter občinsko svetnico Gabrielo Sobočan.