Poslanka Koleša ob začetku Tedna ljubiteljske kulture: kultura je del naše samobitnosti in neusahljiv vir kreativnih in umetniških dosežkov

Ob današnjem začetku Tedna ljubiteljske kulture, ki bo po državi ponudil preko 1000 različnih dogodkov, poslanka Anita Koleša izpostavlja, da smo “v Sloveniji uspeli ohraniti množičnost in kakovost ljubiteljske kulturne dejavnosti zavoljo zavedanja, da je kultura del naše samobitnosti in neusahljiv vir kreativnih in umetniških dosežkov”.

Poslanka Koleša poudarja, da “več kot 100.000 prebivalkam in prebivalcem Slovenije in zamejstva delovanje v kulturnih društvih in skupinah ne pomeni zgolj aktivno preživljanje prostega časa ampak kar način življenja”. Teden ljubiteljske kulture je odlična prireditev, ki nas spomni, da lepota napisanega, igranega, zapetega, naslikanega ni naključje, ampak plod ustvarjalnosti številnih ljubiteljskih kulturnikov, je povedala poslanka.

Poslanka Koleša dodaja, da letošnja prireditev išče nove, zelo zanimive izzive na področju glasbe s projektom Petje na recept. Poslanka je spomnila, da je “v Šentjurju, od koder prihajam, dobre psihološke učinke glasbe poznal že dr. Franc Ipavec, iz znamenite zdravniške in glasbene družine Ipavec. Znano je, da je njegova soproga v času obravnave pacientov igrala na klavir in tako blažila bolečine in pomagala pri boljšem počutju bolnikov”.

Poslanka Anita Koleša v imenu PS SMC čestita Javnemu skladu za kulturne dejavnosti za izjemno promocijo ljubiteljskega kulturnega ustvarjanja.